Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΑΙΤ

Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος

1Source Aero Services SA - Workshop Γ

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, 1Source Aero Services SA

Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος
Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος

O Θεόδωρος Δρακόπουλος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της 1Source Aero Services S.A. (Κοινοπραξία μεταξύ της Pratt & Whitney και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας A.E.)

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην 1Source, ο Θ. Δρακόπουλος διετέλεσε στέλεχος σε σημαντικές θέσεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.: Αναπληρωτής Διευθυντής Αεροπορικών Συστημάτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης (2004-2010), Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συντήρησης Αεροσκαφών και Διευθυντής Εμπορικού Ε.Μ. Αεροσκαφών (2002-2004), Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Αεροκατασκευών και Διευθυντής Εργοστασίου Αεροκατασκευών (1998-2002), Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροκινητήρων & Παρελκομένων (1994-1998). Στην αρχή της καριέρας του ως μηχανικός στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία εργάσθηκε στη συντήρηση αεροσκαφών και σε διάφορα projects της Έρευνας & Ανάπτυξης (1990-1994).

Από το 1979 έως το 1998 ο Θ. Δρακόπουλος διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Aeronautical and Astronautical Engineering του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, καθώς και προπτυχιακός Βοηθός Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Embry-Riddle Aeronautical University.

Ο Θ. Δρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Bachelor of Science Degree, BSc σε Aeronautical Engineering από το Embry-Riddle Aeronautical University της Φλώριδας των ΗΠΑ, Master of Science in Engineering Degree ,M.S.E. σε Aerospace Engineering από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ και κάτοχος Doctor of Philosophy Degree, Ph.D σε Aeronautical and Astronautical Engineering από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο των ΗΠΑ.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Επιστημονική βιβλιογραφία

 • Dracopoulos, T.N., and Oz, H. "Aeroelastic Control of Composite Lifting Surface - Integrated Aeroelastic Control Optimization" Journal of Aircraft Volume 29, Number ii, March – April. 1992, pp 280-288.
 • Dracopoulos, T.N. and Oz., H. "Integrated Aeroelastic Control Optimization" Proceedings of the 7th VPI & SU/AIAA. Symposium on Dynamics and Control of Large Structures, edited by L. Meirovitch, May 1989, Blacksburg, VA, pp. 361-378.
 • Dracopoulos, T.N. and Oz, H. "Integrated Aeroelastic Control Optimization", Proceedings of the International Conference on Computational Engineering Science, edited by S.N. Atluri and G. Yagawa, April 1988, Atlanta GA, Chapter 47, sec I, Springer - Verlag, New York.

1-Source Aero Services. A. E.

Η 1-Source Aero Services. A. E. η οποία ιδρύθηκε το 2004 και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα το 2007, είναι κοινοπραξία μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε.) και της Αμερικανικής UTC/Pratt & Whitney (P&W). Η εταιρεία στεγάζεται εντός της ΕΑΒ στην Τανάγρα Βοιωτίας, σε περιβαλλοντολογικά ελεγχόμενες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών εκτάσεως 3100 τ.μ..

Σημειώνεται ότι οι μητρικές εταιρείες UTC/Pratt & Whitney και ΕΑΒ είναι οι μοναδικοί μέτοχοι, με ποσοστό μετοχών 51% και 49% αντίστοιχα. Η 1-Source Aero Services S.A εξειδικεύεται στην επισκευή και γενική επισκευή συστημάτων ελέγχου και παρελκομένων των αεροπορικών κινητήρων CFM56, V2500, PW2000 και PW4000, πολιτικού νηολογίου και των F117, F100 και T56, στρατιωτικού νηολογίου και αποτελεί εγκεκριμένο επισκευαστικό κέντρο από τις σημαντικότερες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως, όπως:

 • τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας Αεροπορίας (EASA) μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,
 • την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των Η.Π.Α.,
 • την Κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
 • την Αιγυπτιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Παράλληλα η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από τη BUREAU VERITAS κατά AS/EN 9110. Η 1-Source Aero Services συνδυάζει την απόλυτη τεχνογνωσία, την ποιότητα και το λειτουργικό σύστημα της κατασκευάστριας εταιρείας πρωτότυπου εξοπλισμού αεροπορικών κινητήρων Pratt & Whitney με την εμπειρία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας –της μεγαλύτερης αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας- την για την παροχή υψηλών υπηρεσιών εργοστασιακής συντήρησης και επισκευής.

Ομιλητές

Santander Río (Αργεντινή) Luis Aragón Ο Luis Aragón τοποθετήθηκε το 2004 ως επικεφαλής της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και της Ανάπτυξης και του Στρατηγικού Σχεδιασμού στην τράπεζα Santander Río.
Atento (Ισπανία) Carmina Guitard Η Carmina Guitard είναι HR Director της Atento Ισπανίας καθώς επίσης και Regional HR Director της Atento EMEA.
ROFF (Πορτογαλία) Fernando Saraiva Ο Fernando Saraiva πρόσφατα τοποθετήθηκε General Manager της ROFF στη θυγατρική της που μόλις δημιούργησε στη Βραζιλία, κάτι που αποτελεί απόδειξη της πολιτικής εσωτερικής εξέλιξης και ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την εταιρεία.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Workshop Α Νάνσυ Παπαλεξανδρή Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το Χαμόγελο του Παιδιού - Workshop Α Τζένη Βαρβαγιάννη Μετά από 20 χρόνια στη Διεύθυνση Marketing & Πωλήσεων μεγάλων πολυεθνικών καταναλωτικών brands, αποφάσισε να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία αυτή στην υπηρεσία του κοινωνικού ωφέλους, υποστηρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Γιατροί χωρίς σύνορα - Workshop Α Χαρίκλεια Καλτεζιώτη Η Χαρίκλεια Καλτεζιώτη εργάζεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από το 1998 και έχει δουλέψει σε αποστολές αλλά και στα κεντρικά υποστηρίζοντας τα προγράμματα της οργάνωσης. Από το 2003 ασχολείται στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με κύρια ευθύνη την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών για τα προγράμματα της οργάνωσης στο εξωτερικό.
ActionAid Ελλάς - Workshop Α Γεράσιμος Κουβαράς Ο Γεράσιμος Κουβαράς κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ActionAid Ελλάς από το Σεπτέμβριο του 2007.
ΚΕΘΕΑ - Workshop Α Γεράσιμος Παπαναστασάτος Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος, διδάκτορας Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Εγκληματολογίας, είναι Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ από το 1992.
ALBA - Workshop Β Όλγα Επιτροπάκη Η Όλγα Επιτροπάκη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη και Ανθρώπινου Δυναμικού στο ALBA Graduate Business School και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του MSc in Strategic Human Resource Management.
Praktiker Hellas - Workshop B Νίκος Γεμενιτζόγλου Ο Νίκος Γεμενιτζόγλου ξεκίνησε στην Praktiker Hellas το 2008 ως Compensation & Benefits and Labour Relations Manager, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Human Resources Manager της εταιρείας.
Leroy Merlin - Workshop Β Αντωνία Μαύρου Κατέχει τη θέση του ΗR Director στη Leroy Merlin για την Ελλάδα & την Κύπρο από τον Οκτώβριο του 2005.
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. - Workshop Β Θωμάς Χρήστου Ο Θωμάς Χρήστου είναι Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Στη θέση αυτή βρίσκεται τα τελευταία 5,5 χρόνια, ενώ ανάλογη θέση κατείχε για άλλα 7 χρόνια σε εταιρεία σούπερ μάρκετ που εξαγοράστηκε από την Διαμαντής Μασούτης AE.
ALBA Hub for Enterprise and Development - Workshop Γ Αλέξης Κομσέλης Ο Αλέξης Κομσέλης είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development του ALBA Graduate Business School.
1Source Aero Services SA - Workshop Γ Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος O Θεόδωρος Δρακόπουλος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της 1Source Aero Services S.A. (Κοινοπραξία μεταξύ της Pratt & Whitney και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας A.E.)
LAMDA Hellix - Workshop Γ Απόστολος Κάκκος Ο Απόστολος Κάκκος αποτελεί ιδρυτικό μέλος της LAMDA Hellix. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εισηγμένες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στην Πληροφορική, στις Τηλεπικοινωνίες και στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Sprint Integrated Communications - Workshop Γ Μαρίνα Καραστεργίου Η Μαρίνα Καραστεργίου ξεκίνησε την καριέρα της στο Marketing στη ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ. Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της επικοινωνίας, όπου εργάζεται για περίπου 25 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Bates Hellas, Lowe Athens και Sprint Integrated Communications, όπου σήμερα είναι Γενική Διευθύντρια.
Edenred - Workshop Γ Γιάννης Κολοβός Το Σεπτέμβριο του 1996, ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων για την Ελλάδα της Edenred (τότε Accor Services) και ένα χρόνο αργότερα τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας. Είναι ενεργό μέλος της ΕΕΔΕ, της ΕΑΣΕ, του ΣΔΑΔΕ και του ΣΕΒ.
SAS Institute - Workshop Γ Νικόλαος Πέππας Από τον Ιούλιο του 2006 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της SAS Institute στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχει χειριστεί λογαριασμούς μεγάλων πελατών τόσο του ιδιωτικού (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, βιομηχανίες) όσο και του δημοσίου τομέα (υπουργεία, στρατός).
Αθηναϊκή Ζυθοποιία Ευάγγελος Αγγελόπουλος Κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού για τις λειτουργίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain) στα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας στην Ελλάδα.
Great Place to Work® Institute Hellas Δημήτρης Γκανούδης O Δημήτρης Γκανούδης είναι Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas και συντονίζει την λειτουργία του από το 2004, επιβλέποντας παράλληλα τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες. (Αξιολόγηση Best Workplaces, εκπαίδευση σε ειδικά θέματα, workshops, 360o coaching).
AIT Αλέξανδρος Καμπούρογλου Ο Αλέξανδρος Καμπούρογλου είναι Διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΑΙΤ. Έχει συνεργαστεί ως δημοσιογράφος με διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το NBC, το PBS και το National Geographic και στην Ελλάδα το MEGA, τον ΑΝΤ1 και την ΕΡΤ μεταξύ άλλων.
 • ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
JTI
 • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ONLINE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
 • ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
AIT
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team