Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΑΙΤ

Νικόλαος Πέππας

SAS Institute - Workshop Γ

Country Manager Greece and Cyprus, SAS Institute

Νικόλαος Πέππας
Νικόλαος Πέππας

Ο Νικόλαος Πέππας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Ιουνίου 1957. Είναι κάτοχος πτυχίου BSC in Computer Information Systems από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG).

Την περίοδο 1986 – 1995 εργάστηκε ως Managing Director στην Data Link ενώ το διάστημα 1995 – 1996 ως Branch Manager στην Greece International SA στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Από το 1997 έως το 2004 κατείχε τη θέση του Sales Manager στις εταιρείες Relational Technology SA και Schlumberger Sema/ATOS Origin και το 2005 στην ZTE Corporation ως Regional Sales Director για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία.

Από τον Ιούλιο του 2006 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της SAS Institute στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχει χειριστεί λογαριασμούς μεγάλων πελατών τόσο του ιδιωτικού (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, βιομηχανίες) όσο και του δημοσίου τομέα (υπουργεία, στρατός).

Είναι ενεργό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της ΕΕΔΕ, της ΕΙΕΠ και του ΣΕΠΕ. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

SAS

Η SAS είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, με έσοδα άνω των $2,73 δις το 2011 και θεωρείται ηγέτιδα στο χώρο των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών Business Analytics και Business Intelligence. Το διψήφιο ποσοστό ετήσιας αύξησης εσόδων και κερδοφορίας επί 36 συνεχή έτη από τη δημιουργία της, όχι μόνο την καθιστά σταθερό επιχειρηματικό εταίρο αλλά της δίνει τη δυνατότητα να επανεπενδύει ετησίως το 24% σχεδόν των εσόδων της σε Έρευνα & Ανάπτυξη –ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου του κλάδου– κάτι που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το 98% των πελατών της ανανεώνουν τις άδειες χρήσης του λογισμικού της SAS κάθε χρόνο.

Η τεχνολογική αξιοπιστία της SAS, τεκμηριώνεται και πιστοποιείται και από αξιολογήσεις και δημοσιεύσεις γνωστών και αξιόπιστων αναλυτικών οίκων όπως οι Gartner Group, Forrester, Yphise κ.λπ.,οι οποίες την κατατάσσουν ως ηγέτιδα στο χώρο των λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυΐας και Ανάλυσης.

Οι λύσεις της SAS χρησιμοποιούνται σε πάνω από 50.000 πελάτες σε 128 χώρες, ενώ μεταξύ των εταιρειών που τις χρησιμοποιούν περιλαμβάνονται 93 από τις 100 κορυφαίες εταιρείες του FORTUNE Global 500®. Περισσότεροι από 12.000 υπάλληλοι της SAS – σε πάνω από 400 γραφεία της εταιρείας σε 56 χώρες– παρέχουν τοπική υποστήριξη, για εφαρμογές που υλοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι λύσεις της SAS επιτρέπουν την ταχύτατη ανάλυση τεράστιων όγκων διάσπαρτων επιχειρησιακών δεδομένων, παρέχοντας σε μεγάλους οργανισμούς τη δυνατότητα να επιλύουν σύνθετα επιχειρησιακά προβλήματα, να διαχειρίζονται την αποδοτικότητα τους, να εντοπίζουν οικονομικά εγκλήματα, να ανταποκρίνονται στις επιταγές των ρυθμιστικών κανονισμών να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, να αναπτύσσονται με άξονα την καινοτομία και να προσαρμόζονται εγκαίρως στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες.

SAS Ελλάδος και Κύπρου

Η SAS Ελλάδος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο για περισσότερα από 10 έτη και η ανεξάρτητη λειτουργία της προέκυψε από τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς και την τάση των επιχειρήσεων για υιοθέτηση των λύσεων Επιχειρηματικής Ανάλυσης και Ευφυΐας (Business Analytics/Business Intelligence).

Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία σημείωσε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της, όσο και το εργατικό δυναμικό, το οποίο τον τελευταίο χρόνο και εν μέσω οικονομικής ύφεσης αυξήθηκε κατά 40%. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο, η SAS Ελλάδος ανέλαβε την υλοποίηση μεγάλων καινοτόμων έργων σε περιοχές όπως fraud management, performance management, financial management, customer intelligence, risk management, στην Ελλάδα και την Κύπρο αποκτώντας σημαντική παρουσία στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα, στους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, στο δημόσιο τομέα, στον τομέα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σε πολλούς άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις σε διάφορες κλάδους.

Ομιλητές

Santander Río (Αργεντινή) Luis Aragón Ο Luis Aragón τοποθετήθηκε το 2004 ως επικεφαλής της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και της Ανάπτυξης και του Στρατηγικού Σχεδιασμού στην τράπεζα Santander Río.
Atento (Ισπανία) Carmina Guitard Η Carmina Guitard είναι HR Director της Atento Ισπανίας καθώς επίσης και Regional HR Director της Atento EMEA.
ROFF (Πορτογαλία) Fernando Saraiva Ο Fernando Saraiva πρόσφατα τοποθετήθηκε General Manager της ROFF στη θυγατρική της που μόλις δημιούργησε στη Βραζιλία, κάτι που αποτελεί απόδειξη της πολιτικής εσωτερικής εξέλιξης και ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την εταιρεία.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Workshop Α Νάνσυ Παπαλεξανδρή Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το Χαμόγελο του Παιδιού - Workshop Α Τζένη Βαρβαγιάννη Μετά από 20 χρόνια στη Διεύθυνση Marketing & Πωλήσεων μεγάλων πολυεθνικών καταναλωτικών brands, αποφάσισε να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία αυτή στην υπηρεσία του κοινωνικού ωφέλους, υποστηρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Γιατροί χωρίς σύνορα - Workshop Α Χαρίκλεια Καλτεζιώτη Η Χαρίκλεια Καλτεζιώτη εργάζεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από το 1998 και έχει δουλέψει σε αποστολές αλλά και στα κεντρικά υποστηρίζοντας τα προγράμματα της οργάνωσης. Από το 2003 ασχολείται στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με κύρια ευθύνη την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών για τα προγράμματα της οργάνωσης στο εξωτερικό.
ActionAid Ελλάς - Workshop Α Γεράσιμος Κουβαράς Ο Γεράσιμος Κουβαράς κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ActionAid Ελλάς από το Σεπτέμβριο του 2007.
ΚΕΘΕΑ - Workshop Α Γεράσιμος Παπαναστασάτος Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος, διδάκτορας Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Εγκληματολογίας, είναι Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ από το 1992.
ALBA - Workshop Β Όλγα Επιτροπάκη Η Όλγα Επιτροπάκη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη και Ανθρώπινου Δυναμικού στο ALBA Graduate Business School και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του MSc in Strategic Human Resource Management.
Praktiker Hellas - Workshop B Νίκος Γεμενιτζόγλου Ο Νίκος Γεμενιτζόγλου ξεκίνησε στην Praktiker Hellas το 2008 ως Compensation & Benefits and Labour Relations Manager, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Human Resources Manager της εταιρείας.
Leroy Merlin - Workshop Β Αντωνία Μαύρου Κατέχει τη θέση του ΗR Director στη Leroy Merlin για την Ελλάδα & την Κύπρο από τον Οκτώβριο του 2005.
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. - Workshop Β Θωμάς Χρήστου Ο Θωμάς Χρήστου είναι Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Στη θέση αυτή βρίσκεται τα τελευταία 5,5 χρόνια, ενώ ανάλογη θέση κατείχε για άλλα 7 χρόνια σε εταιρεία σούπερ μάρκετ που εξαγοράστηκε από την Διαμαντής Μασούτης AE.
ALBA Hub for Enterprise and Development - Workshop Γ Αλέξης Κομσέλης Ο Αλέξης Κομσέλης είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development του ALBA Graduate Business School.
1Source Aero Services SA - Workshop Γ Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος O Θεόδωρος Δρακόπουλος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της 1Source Aero Services S.A. (Κοινοπραξία μεταξύ της Pratt & Whitney και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας A.E.)
LAMDA Hellix - Workshop Γ Απόστολος Κάκκος Ο Απόστολος Κάκκος αποτελεί ιδρυτικό μέλος της LAMDA Hellix. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εισηγμένες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στην Πληροφορική, στις Τηλεπικοινωνίες και στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Sprint Integrated Communications - Workshop Γ Μαρίνα Καραστεργίου Η Μαρίνα Καραστεργίου ξεκίνησε την καριέρα της στο Marketing στη ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ. Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της επικοινωνίας, όπου εργάζεται για περίπου 25 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Bates Hellas, Lowe Athens και Sprint Integrated Communications, όπου σήμερα είναι Γενική Διευθύντρια.
Edenred - Workshop Γ Γιάννης Κολοβός Το Σεπτέμβριο του 1996, ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων για την Ελλάδα της Edenred (τότε Accor Services) και ένα χρόνο αργότερα τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας. Είναι ενεργό μέλος της ΕΕΔΕ, της ΕΑΣΕ, του ΣΔΑΔΕ και του ΣΕΒ.
SAS Institute - Workshop Γ Νικόλαος Πέππας Από τον Ιούλιο του 2006 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της SAS Institute στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχει χειριστεί λογαριασμούς μεγάλων πελατών τόσο του ιδιωτικού (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, βιομηχανίες) όσο και του δημοσίου τομέα (υπουργεία, στρατός).
Αθηναϊκή Ζυθοποιία Ευάγγελος Αγγελόπουλος Κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού για τις λειτουργίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain) στα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας στην Ελλάδα.
Great Place to Work® Institute Hellas Δημήτρης Γκανούδης O Δημήτρης Γκανούδης είναι Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas και συντονίζει την λειτουργία του από το 2004, επιβλέποντας παράλληλα τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες. (Αξιολόγηση Best Workplaces, εκπαίδευση σε ειδικά θέματα, workshops, 360o coaching).
AIT Αλέξανδρος Καμπούρογλου Ο Αλέξανδρος Καμπούρογλου είναι Διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΑΙΤ. Έχει συνεργαστεί ως δημοσιογράφος με διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το NBC, το PBS και το National Geographic και στην Ελλάδα το MEGA, τον ΑΝΤ1 και την ΕΡΤ μεταξύ άλλων.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
JTI
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ONLINE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
AIT
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team