Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΑΙΤ

Θωμάς Χρήστου

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. - Workshop Β

Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Θωμάς Χρήστου
Θωμάς Χρήστου

Ο Θωμάς Χρήστου είναι Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Στη θέση αυτή βρίσκεται τα τελευταία 5,5 χρόνια, ενώ ανάλογη θέση κατείχε για άλλα 7 χρόνια σε εταιρεία σούπερ μάρκετ που εξαγοράστηκε από την Διαμαντής Μασούτης AE.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με έμφαση στον προσανατολισμό Οικονομικής των Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πάνω στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αποτελεί μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατέχοντας την άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Πριν από 36 χρόνια, το 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 5.780 εργαζομένους. Με 236 καταστήματα, 219 super market και 17 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο.

Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το συμφέρον του καταναλωτή. Το 2011 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. δημιούργησε 28 νέα καταστήματα λιανικής και συνολικά 645 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 εγκαινίασε το μεγάλο και υπερσύγχρονο Logistics Center (Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής) στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, μια επένδυση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής πολλαπλών προδιαγραφών.

Οι νέες εγκαταστάσεις Logistics καλύπτουν συνολικά μία έκταση περίπου 60.000 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 145 στρεμμάτων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και αποτελεί επανάσταση στο χώρο του λιανεμπορίου. Για τη σημαντική αυτή επενδυτική ενέργεια, την καινοτομία και τα αποτελέσματά της η εταιρεία βραβεύτηκε στα σελφ σέρβις Excellence Awards στην κατηγορία «Ανάπτυξη/Επενδυτική Δραστηριότητα».

Η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2005 για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων που προσφέρονται καθημερινά στους καταναλωτές, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο και ευθύνη για την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Σήμερα λανσάρει πάνω από 950 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε όλες τις βασικές κατηγορίες με την επωνυμία «Mr. Grand» και «Μασούτης από τον τόπο μας». Τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, γεγονός που οφείλεται στην ποιοτική υπεροχή τους σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ανταγωνιστική τους τιμή. Από το 2000 εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα πιστότητας με την κάρτα μέλους Mas Card. Ο αριθμός των μελών σήμερα ξεπερνά το 1.000.000 με πιστότητα που ξεπερνά το 85%.

Σε επίπεδο εσωτερικό και εξωτερικό η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το εσωτερικό αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό και το εξωτερικό στους καταναλωτές, το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Στα πλαίσια της ΕΚΕ σε επίπεδο εσωτερικό έχει δημιουργηθεί η Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και σχέσεων. Εκτός από την αύξηση του προσωπικού, για την εταιρεία έχει μεγάλη σημασία η ποιοτική ανάπτυξη και εξέλιξή του.

Γενικά, σε μια εποχή όπου οι εργασιακές σχέσεις περνούν μεγάλη κρίση, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. καταφέρνει να διατηρεί άριστο εργασιακό κλίμα και να αυξάνει συνέχεια το προσωπικό της. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas και στην κατηγορία «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού» στα σελφ σέρβις Excellence Awards. Παρέχει στους εργαζόμενους ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση, έξτρα παροχές όπως εκπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους για αγορές από τα καταστήματα της εταιρείας. Υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των εργαζόμενων με τη διοίκηση, ο τρόπος επικοινωνίας που καθιέρωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης (η «ανοιχτή πόρτα»).

Παράλληλα, εδώ και 20 χρόνια λειτουργεί Τράπεζα Αίματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για το προσωπικό της εταιρείας (κάθε χρόνο διενεργούνται 2 αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας). Επίσης, η εταιρεία έχει ομάδα μπάσκετ και ομάδα ποδοσφαίρου που απαρτίζονται από εργαζόμενους και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που οργανώνει ο αθλητικός σύνδεσμος εργαζομένων Θεσ/νίκης.

Με τίτλο: «Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία» και «Αγαπώ & φροντίζω το περιβάλλον» η εταιρεία έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε πολλές ενέργειες με φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα.

«Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία»: Ενίσχυση και βοήθεια παντοπωλείων αγάπης σε δήμους, τοποθέτηση καλαθιών στα καταστήματα της εταιρείας-συγκέντρωση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες, συμμετοχή στην εκστρατεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε», χορηγικό πρόγραμμα (για φιλανθρωπικούς & πολιτιστικούς σκοπούς, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους κ.ά.), συμμετοχή στην εκστρατεία της Κοινωνικής Οργάνωσης ΣΤΟΧΟΣ «Η Μόδα Καταπολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», χορηγίες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχει υπό την προστασία της-σαν μια μορφή υιοθεσίας το Ορφανοτροφείο «Μέλισσα» καλύπτοντας εδώ και χρόνια τις ανάγκες του σε υλικά αγαθά.

«Αγαπώ & φροντίζω το περιβάλλον»: Δενδροφυτεύσεις & αναδασώσεις, καθαρισμός ακτών, χορηγία στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο βόρειων Σποράδων, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο κατάστημα Grand Μασούτης στην Καλαμαριά, συμμετοχή στο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών, συμμετοχή στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», δημιουργία 2 «πράσινων» καταστημάτων. Το Δεκέμβριο του 2009 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εγκαινίασε το πρώτο της και πρώτο στην Ελλάδα πράσινο κατάστημα στη Χλόη Καστοριάς. Για το πρώτο πράσινο κατάστημα στην Ελλάδα απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντή Μασούτη βραβείο καινοτομίας, για το έργο και την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση και ανάδειξη της καινοτομίας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι σε όλα τα καταστήματά Μασούτης παρέχεται η δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιών οράσεως & ηλίου, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών.

Η εταιρεία καινοτομεί και μέσα από τη συμμετοχή της σε πρωτότυπες εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Στις 14 Μαρτίου 2012 επιχείρησε και κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο αριθμό αντρών που ξυρίστηκαν ταυτόχρονα. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία προσφέρθηκε σημαντική οικονομική βοήθεια στα παιδιά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης & του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Η επικοινωνία της με το καταναλωτικό κοινό έχει αναβαθμιστεί με: την Ανοιχτή Γραμμή Καταναλωτή 80011803803 (χωρίς χρέωση), την Ιστοσελίδα www.masoutis.gr για πληροφορίες και πολύ χρήσιμες υπηρεσίες, την ηλεκτρονική ενημέρωση-αποστολή newsletter με e-mail, την υπηρεσία «Μασούτης κατ' οίκον - παράδοση στο σπίτι», μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία, κυρίως, για ανθρώπους που έχουν προβλήματα μετακίνησης (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μητέρες με μωρά παιδιά κ.ά.). Συνοπτικά, μέχρι το Μάιο του 2012, η εταιρεία βραβεύτηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas και διακρίθηκε σε τρεις κατηγορίες στα σελφ σέρβις Excellence Awards: «Ανάπτυξη/Επενδυτική Δραστηριότητα», «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού», «Customer Segmentation».

Ομιλητές

Santander Río (Αργεντινή) Luis Aragón Ο Luis Aragón τοποθετήθηκε το 2004 ως επικεφαλής της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και της Ανάπτυξης και του Στρατηγικού Σχεδιασμού στην τράπεζα Santander Río.
Atento (Ισπανία) Carmina Guitard Η Carmina Guitard είναι HR Director της Atento Ισπανίας καθώς επίσης και Regional HR Director της Atento EMEA.
ROFF (Πορτογαλία) Fernando Saraiva Ο Fernando Saraiva πρόσφατα τοποθετήθηκε General Manager της ROFF στη θυγατρική της που μόλις δημιούργησε στη Βραζιλία, κάτι που αποτελεί απόδειξη της πολιτικής εσωτερικής εξέλιξης και ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την εταιρεία.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Workshop Α Νάνσυ Παπαλεξανδρή Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το Χαμόγελο του Παιδιού - Workshop Α Τζένη Βαρβαγιάννη Μετά από 20 χρόνια στη Διεύθυνση Marketing & Πωλήσεων μεγάλων πολυεθνικών καταναλωτικών brands, αποφάσισε να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία αυτή στην υπηρεσία του κοινωνικού ωφέλους, υποστηρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Γιατροί χωρίς σύνορα - Workshop Α Χαρίκλεια Καλτεζιώτη Η Χαρίκλεια Καλτεζιώτη εργάζεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από το 1998 και έχει δουλέψει σε αποστολές αλλά και στα κεντρικά υποστηρίζοντας τα προγράμματα της οργάνωσης. Από το 2003 ασχολείται στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με κύρια ευθύνη την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών για τα προγράμματα της οργάνωσης στο εξωτερικό.
ActionAid Ελλάς - Workshop Α Γεράσιμος Κουβαράς Ο Γεράσιμος Κουβαράς κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ActionAid Ελλάς από το Σεπτέμβριο του 2007.
ΚΕΘΕΑ - Workshop Α Γεράσιμος Παπαναστασάτος Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος, διδάκτορας Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Εγκληματολογίας, είναι Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ από το 1992.
ALBA - Workshop Β Όλγα Επιτροπάκη Η Όλγα Επιτροπάκη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη και Ανθρώπινου Δυναμικού στο ALBA Graduate Business School και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του MSc in Strategic Human Resource Management.
Praktiker Hellas - Workshop B Νίκος Γεμενιτζόγλου Ο Νίκος Γεμενιτζόγλου ξεκίνησε στην Praktiker Hellas το 2008 ως Compensation & Benefits and Labour Relations Manager, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Human Resources Manager της εταιρείας.
Leroy Merlin - Workshop Β Αντωνία Μαύρου Κατέχει τη θέση του ΗR Director στη Leroy Merlin για την Ελλάδα & την Κύπρο από τον Οκτώβριο του 2005.
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. - Workshop Β Θωμάς Χρήστου Ο Θωμάς Χρήστου είναι Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Στη θέση αυτή βρίσκεται τα τελευταία 5,5 χρόνια, ενώ ανάλογη θέση κατείχε για άλλα 7 χρόνια σε εταιρεία σούπερ μάρκετ που εξαγοράστηκε από την Διαμαντής Μασούτης AE.
ALBA Hub for Enterprise and Development - Workshop Γ Αλέξης Κομσέλης Ο Αλέξης Κομσέλης είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development του ALBA Graduate Business School.
1Source Aero Services SA - Workshop Γ Θεόδωρος Ν. Δρακόπουλος O Θεόδωρος Δρακόπουλος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της 1Source Aero Services S.A. (Κοινοπραξία μεταξύ της Pratt & Whitney και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας A.E.)
LAMDA Hellix - Workshop Γ Απόστολος Κάκκος Ο Απόστολος Κάκκος αποτελεί ιδρυτικό μέλος της LAMDA Hellix. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εισηγμένες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στην Πληροφορική, στις Τηλεπικοινωνίες και στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Sprint Integrated Communications - Workshop Γ Μαρίνα Καραστεργίου Η Μαρίνα Καραστεργίου ξεκίνησε την καριέρα της στο Marketing στη ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ. Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της επικοινωνίας, όπου εργάζεται για περίπου 25 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Bates Hellas, Lowe Athens και Sprint Integrated Communications, όπου σήμερα είναι Γενική Διευθύντρια.
Edenred - Workshop Γ Γιάννης Κολοβός Το Σεπτέμβριο του 1996, ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων για την Ελλάδα της Edenred (τότε Accor Services) και ένα χρόνο αργότερα τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας. Είναι ενεργό μέλος της ΕΕΔΕ, της ΕΑΣΕ, του ΣΔΑΔΕ και του ΣΕΒ.
SAS Institute - Workshop Γ Νικόλαος Πέππας Από τον Ιούλιο του 2006 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της SAS Institute στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχει χειριστεί λογαριασμούς μεγάλων πελατών τόσο του ιδιωτικού (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, βιομηχανίες) όσο και του δημοσίου τομέα (υπουργεία, στρατός).
Αθηναϊκή Ζυθοποιία Ευάγγελος Αγγελόπουλος Κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού για τις λειτουργίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain) στα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας στην Ελλάδα.
Great Place to Work® Institute Hellas Δημήτρης Γκανούδης O Δημήτρης Γκανούδης είναι Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas και συντονίζει την λειτουργία του από το 2004, επιβλέποντας παράλληλα τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες. (Αξιολόγηση Best Workplaces, εκπαίδευση σε ειδικά θέματα, workshops, 360o coaching).
AIT Αλέξανδρος Καμπούρογλου Ο Αλέξανδρος Καμπούρογλου είναι Διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΑΙΤ. Έχει συνεργαστεί ως δημοσιογράφος με διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το NBC, το PBS και το National Geographic και στην Ελλάδα το MEGA, τον ΑΝΤ1 και την ΕΡΤ μεταξύ άλλων.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
JTI
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ONLINE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
AIT
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team